Redigering af billeder med FastStone

Har du brug for hurtigt at kunne beskære et billede, ændre størrelsen eller justere farverne, kan du bruge gratis programmet FastStone Image Viewer til det.
Vi har lavet en guide til programmet som er lige til at gå til.
1. Download FastStone Image Viewer
Før du kan gå igang, skal du hente programmet ned på din computer.
Hent programmet her
(vælg den anden download knap øverst til venstre, som vist her).
2. Installér programmet
Dobbeltklik på programfilen du netop har hentet, for at installere FastStone på din computer.
3. Åbn et billede med FastStone
For at kunne redigere et billede, skal det åbnes med FastStone. Dette kan gøres på to måder.
  • Træk billedet over på FastStone ikonet.
  • Dobbeltklik på FastStone ikonet for at åbne programmet og navigér ind i den mappe hvor billedet ligger.
4. Beskær billede med FastStone
Beskæringsværktøjet giver dig mulighed for at vælge et udsnit af et billede.
Åben billedet med FastStone og flyt musen helt over til venstre, for at få popup menuen frem.
Vælg beskæringsbord eller tryk X på dit tastatur.
Læs mere...
5. Skalér billede med FastStone
Du kan nemt ændre størrelsen på et billede.
Åben billedet med FastStone og flyt musen helt over til venstre, for at få popup menuen frem.
Vælg Resize / Resample eller tryk Ctrl+R på dit tastatur.
Læs mere...
6. Beskær & skalér billede med FastStone
Har du brug for at ændre et billede til en helt specifik størrelse, som billedet ikke er proportioneret til, skal du gøre således...
Læs mere...
7. Rotér billede med FastStone
Er du kommet ud for, at det billede du har taget med din mobil vender forkert når det kommer ind på computeren, kan du rotere det sådan...
Læs mere...